НОВИНИ

Сирийските демократични сили (SDF) и други кюрдски формирования в страната разполагат с много американски противотанкови ракети „TOW“, тъй като предприемчиви терористи-търговци (ТТ) са им продали значително количество.

Позовавайки се на свой „информиран източник“, „Хадат Нюз“ съобщава, че предприемачите от „Фронт ал-Шамия“ са продали голямо количество от тези ракети на кюрдските сили в Северна Сирия през 2014 г. и в началото на 2015 г., допълвайки че сделките са „финализирани“ в град Африн.

Според източникът, „търговците-терористи“ са получили ракетите директно от САЩ, които всъщност подкрепят кюрдите, но (поне спред официалните информации) никога не са ги оборудвали с „TOW“, а само с френските „MILAN“ или различни видове „руски ракети“, купени от източноевропейските страни.
В социалните медии – основно в профили свързани с „Ислямска Държава“ (ИД) – доста често има снимки на американските „TOW“, т.е. от къде/кой е първоизточникът на произвежданите в САЩ „TOW“ е абсолютно неясно, но е ясно че пазарът на оръжие в Сирия явно действа на принципа „оборот да става“.

 

По информация на FNA.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас