НОВИНИ

МВнР на Германия: Русия може да се върне в Г-8 в случай на прогрес в Украйна и Сирия
Министърът на външните работи на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че през следващата година ще покани Русия на срещата на Г-8.

„Конфликтите в Сирия и Украйна демонстрират нашата заинтересованост в това, да не изключваме Русия от тясното сътрудничество на водещите икономики в света“, казва той в интервю, публикувано от „RND“, цитиран от ТАСС.
По думите на Щайнмайер, ако „в Източна Украйна и в преговорите по прекратяване на огъня в Сирия бъде постигнат съответния прогрес, страните от седморката ще обсъдят този въпрос с Москва“.
„Ключът към възвръщането в осмицата лежи в Москва“, допълва г-н Щайнмайер, който удобно пропуска да спомене, че не малка част от настроените анти-руски украинци „с две ръце“ подкрепят отявлени терористични формирования, действащи в Сирия и то до степен, че си обменят поздрави „Аллаху Акбар“, когато има съобщения за дадени жертви от страна на руските военни там.
По-рано Щайнмайер, също е давал сигнали за отслабване на санкциите срещу Русия при постигане на прогрес по „Минск-2“ и е призовавал към отслабване на конфронтацията с Русия.

Щайнмайер: Популисти като Тръмп са токсични за икономиката

Позицията на Германия е меко казано странна, тъй като Щайнмайер все по-често критикува кандидата за президент на републиканците в САЩ, Донълд Тръпм, чийто основен противник – Хилъри Клинтън – пък неколкократно го обвини за „агент на Путин“, но явно куража на Щанмайер по отношение на критиките не се простира върху Путин.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас