НОВИНИ

Повечето британци биха подкрепили закон забраняващ носенето на „бурки“ в страната, според резултатите от проучване на общественото мнение.

Изследване на YouGov показва, че 57% от британците биха подкрепили такъв закон, а 46% биха подкрепили подобен закон по отношение на т. нар. „буркини“, които в последните седмици непрекъснато предизвикват ожесточени дебати в Европа.
От тези 57%, 36% биха „твърдо подкрепили“ подобна забрана, докато само 10% „твърдо биха й се противопоставили“. Отношението на британците към т. нар. „буркини“ е малко „по-меко“ с 46% за забраната им, 30% против нея и 18%, които нямат мнение.
Единствената възрастова група, която е против забраната е на лица между 18 г. и 24 г.
Забраната би срещнала подкрепа във всички региони и дори 51% от лондончани и 63% от „северняците“. Интересен факт е, че несъгласните с покривалата при анкетираните мъже и жни са почти равен брой – 56% жени и 58% мъже.
Подкрепата за законова забрана на бурките не е изключителен британски феномен, поне за Европа Скорошно изследване на YouGov по въпроса в Германия показва, че 62% от германците биха подкрепили подобна забрана, докато само 27% от американците са за подобна забрана (59% са против).


Проучването е проведено в периода 24-25 август сред 1 668 британци, имащи право да гласуват.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас