НОВИНИ

Разследването на мароканското МВР е показало, че двамата мароканци изгонени от Франция миналата седмица са напълно приобщени към стратегията на „Ислямска Държава“ (ИД) и терористката идеология.

Воденото от Централното бюро за съдебни разследвания, проучване е показало, че един от двамата арестувани е бил вербуван от лидер на ИД някъде на „сирийско-иракската сцена“, който го е призовал да се откаже от плановете си за участие в насилието там, за да може да координира широкомащабни терористични операции във Франция от името на ИД, пише в съобщение на мароканското МВР, разпространено в сряда.
Като част от този терористичен заговор, това лице е проучвало няколко обществени местни „чувствителни градове“ във Франция, където той е живеел като особено внимание е било отделено на тези, на които често се събират много хора през уикендите с идеята за извършване на атаки с огнестрелно оръжие или автомобили (по подобие на ислямистката атака в Ница) или предизвикване на пожари, които да убият колкото се може повече хора.

Франция изгони двама мароканци като заплаха за сигурността.
Според съобщението, индивидът дори се е присъединил към по-широкомащабна кампания на ИД за привличане на нейни съмишленици (поддръжници), които да извършат широкомащабни атаки в Мароко като „ударят“ жизненоважни зони и елементи на различните сили за сигурност в отговор на операциите срещу клетки на ИД и техни поддръжници на национално и международно ниво.
Двамата, депортирани на 28 август от Франция ще бъдат изправени пред съда след приключване на разследването водено под ръководството на компетентния прокурорски офис, съобщава още „Марокански Новини“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас