НОВИНИ

В Киркук бе обявено създаването на нова кюрдска партия Демократичен фонт на народа (ДФН). Според създателите на новата политическа организация е да се търси решение на политическата и икономическа криза в Южен Кюрдистан.

За създаването на ДФН бе обявено на пресконференция в Киркук, в която участваха политици, учени и интелектуалци от Ирак и Южен Кюрдистан, съобщи Afn Nеws. По думите на д-р М.Кияни, ДФН е демократична и либертарианска организация, която е отворена за всеки, който иска да се присъедини към нея, като обърна особено внимание на младежта и жените.
В практически план, Фронтът ще действа активно за създаване на демократична конфедералистка перспектива и за преструктуриране на системата за управление на Ирак, допълва още Кияни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас