НОВИНИ

Стрелецът „нарко-дилър“ от Копенхаген се оказа другарче на джихадисти
Тази сутрин полицайка е била наръгана във врата в предградие на френската столица Париж.

Атаката е станала във Вонсен след като полицаите са пристигнали по сигнал за нападение срещу медицинска сестра, съобщава френския „Ле Фигаро“. След пристигането на полицаите 29-годишният нападател е атакувал полицайката с нож и я е ранил в областта на врата – тя е със сериозни наранявания, но без опасност за живота.
Нападателят – детайли около чиято личност все още няма – е бил убит от полицаите при размяна на огън.
Официално мотивите се разследват.

 

„Симпатизант“ на „Ислямска Държава“ (ИД) е обвинен в опит за убийтво след стрелбата в Копенхаген
25-годишен датски гражданин е обвинен в опит за убийство във връзка след като стреля по полицаи извършващи проверка за наркотици в Копенхаген.
„Той както изглежда е имал връзки с (ислямистката група) Миллату Ибрахим и симпатизира на ИД“, коментира полицай, цитиран от „Дейли Мейл“.
Според съобщения в местните медии, стрелецът е Меса Ходжик, който е пристигнал в Дания от Босна, когато е бил на 4 годинки.
Въпреки това, според полицията заяви, че „към момента няма доказателства (неговите предполагаеми симпатии към ИД) да са оказали влияние върху инцидента със стрелбата“.
Двама полицаи и цивилен бяха ранени – един в областта на главата, а другите двама в краката - при стрелбата в Кристиания в сряда.

Състоянието на един от простреляните в Копенхаген полицаи е критично
В допълнение към обвиненията за три опита за убийство, той е изправен и пред обвинения в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и трафик на 48 кг. канабис, 2.7 кг „скунк“ (вид силна марихуана) и над 1 800 „джойнта“, съобщава датската агенция „Ritzau“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас