НОВИНИ

Поредното недоволство от страна на т. нар. „мигранти“, заради безплатно предоставяната им храна, този път се разигра във Франция.

Повече от 40 „мигранти“ са участвали в импровизиран протест, за да изразят недоволство от „ужасните“ условия на живот и „лошата храна“ в център за приемане на бежанци.
Протестът, който според очевидци е бил „мирен“ се е състоял вътре в сградата на центъра – бивш дом за пенсионери – където са настанени около 100 лица, съобщава британския „Експрес“.
Протестиращите – повечето от които са били суданци – обаче са попречили ангажирания с нощната охрана на съоръжението да си отиде у дома и са отказали да пуснат извън центъра някои от служителите му, когато смяната им е приключила. Т.е. „мирният протест“ е бил със взимане на заложници.
Друг очевидец е коментирал, че протестът е започнал около 23 ч. (местно време) и е било много, много шумно.
Полицията е изпратила полицейски автомобили и малко след това „нещата са се умирили“.
Кметът на град Триел сур Сейн е потвърдил, че е информиран за инцидента и е коментирал, че е опитвал многократно да влезе във връзка с някой от Червения Кръст, тъй като организацията е ангажирана с мениджмънта на центъра.
До напрежението се е стигнало в сряда вечер и за разлика от подобните „хранителни неудовлетворения“ в Италия – където за сега протести под подобен протест са най-често съобщавани – суданските-кулинари и компания, явно първо са изяли „кофти манджата“, а след това са решили, че е „кофти“.

Що се отнася до условията на настаняване - в същия център са живеели около 150 възрастни французи, които през миналата година и въпреки протестите на местните жители, бяха в буквалния смисъл на думата "спешно евакуирани" - за да се направи място за мигрантите... Тогава е било обещано, мигрантите да заемат комплекса до март тази година, но... Щом става въпрос за добруването на новите европейци, какво ли значат някакви си там обещания?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас