НОВИНИ

Жената, която се избъзика с бурките „мина в нелегалност“ след като мюсюлмани предложиха награда за главата й.

Журналистката беше подложена на „мултикултирни пожелания“ вариращи от дребни обиди, през потресаващи заплахи за изнасилване до смъртни заплахи.

До ситуацията се стигна след като Лейла Чолак написа материал, в който казва, че насилственото принуждаване на жените да носят ислямски воали е като да ги принудиш да си закачат на главите дилдо . 
Това доведе до яростна нападателна кампания срещу босненската журналистка, чиято „кулминация“ беше предлагането на парична награда за този, който я убие или изнасили.
Потребител на Туитър изобщо не се посвени директно да напише: „Има ли някакви доброволци, които да изнасилят прекрасната Лейла? Аз лично ще им платя за това“, докато други призоваха тя да бъде изгорена жива.

Явно представителите на „мирната и толерантна“ религия, не могат да толерират мнението на Лейла според което: „Да носиш бурка, ниджаб (никяб) или какъвто и да е друг религиозен знак или марка на своята глава е същото като да носиш дилдо (обект наподобяващ фалос – бел. ред.) на обществено място“.
„Представете си да се разхождате насам-натам с гигантски фалоимитатор и да травматизирате хората“, пише още тя и допълва, че религията трябва да представлява „нещо, което е изключително лично, така както е и сексуалността на отделния индивид“.
Въпреки, че Чолак се извини публично за начина, по който е представила позицията – не за смисъла му – и изрази съжаление, че хората с „различен подход“ към религията не се чувстват „добре дошли“ в Босна, това не умиротвори недоволните.
„Аз поемам отговорността за това, което написах – аз разбирам, че то не се харесва от опоненти, че те няма да го разберат или ще се ядосат. Но аз се чудя, има ли граници, имайки в предвид че реакцията беше покана за изнасилване и убийство“, пише тя.
Ситуацията практически обаче показа несъстоятелността на редица твърдения, с които любителите на либералния подход се опитват да представят мюсюлманите, а и самите мюсюлмани (разбира се, това не се отнася за всички, но и не оправдава опитите за налагане на либералните мантри).
Различните видове ислямски покривала се носят доброволно от жените – Ако е така, защо повечето разгневени са мъже и искат „наказание“ за тези, които не са съгласни с носенето им?
Ако, правиш нещо защото искаш – и не нарушаваш правила и норми, когато можеш да бъдеш санкциониран от властите – какво те вълнува/интересува, че друг не иска да прави същото или не му харесва?
Темата с „мира и толерантността“ на фона на заплахи, които би трябвало да доведат до потърсване на наказателна отговорност изобщо дори не си заслужава да бъде коментирана.
Свободата на словото също е по-скоро в „пожелателно“ наклонение.

03 09 2016 Leila Colak 2Не на последно място, реакцията засяга и един все по-болен проблем за европейските общества – изнасилването. Оправданията на насилниците – масата от които не произхождат от страните, където извършват изнасилванията – че това е „защото при нас може“, „не знаех, че не е прието“ и пр. практически са разбити на пух и прах. Изнасилването на жени е „наказание“ за несъответстващо на определени норми поведение, най-вече по отношение на „жени неверници“, каквито са всъщност и жертвите на продължаващата вълна изнасилвания в Европа. Т.е. това, което е получила в отговор журналистката е реакция съответстваща на нормите на Шариата – независимо дали ни се нрави или не и докато т. нар. „демократично общество“ преследва европейците, които защитават такива като Лейла за „ислямофобия“, а не преследва тези, които заплашват хора като Лейла – последните ще стават все повече и повече.
Поне от „кумова срама“, „дамите“ от Близкия Изток, които „ореваха“ интернет срещу забраната на т. нар. „буркини“ можеха да кажат една дума в защита на журналистката, но явно ще си останем отново с „а, дано – ама, на дали“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас