НОВИНИ

Германската полиция съобщи, че през август в страната са влезли най-малко нелегални спрямо всички други месеци на тази година.

Според изявлението на говорителя на полицията (направено в петък) причината за намаляването е в затварянето на границите и споразумението между ЕС и Турция.
По изнесените данни, през август във Федералната Република са влезли около 4 200 мигранти – през юли те са 4 550 – а през януари регистрираните са 64 700.

Данните на полицията се основават на проверки на граничните райони и на регистрираните (през август) в центровете за приемане, т.е. реалните цифри за по-високи.

Всъщност, освен признатия от германската полиция факт, че затварянето на границите оказва положителен ефект върху нелегалното преминаване – всички си спомняме критиките за стени и пр. – друг съществен факт е, че те говорят за „мигранти“, въпреки че първоначалната покана на канцлерката Меркел беше „към бежанци“ – не към мигранти, но явно тенденцията е да се слага знак на равенство между двете групи, защото всъщност „сирийските бежанци“ са незначителна част от прииждащите в Европа.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас