НОВИНИ

В Турция бе създадена нова (91-а за страната) османлийска партия Osmanlı Partisi (ОР) – Османлийска партия.

Слоганът на новата партия е „Лидерът Турция“, а на логота – над полумесеца са изобразени арабските Elif и Vav, които символизират основните възгледи на Исляма – за изначалието на единствения Аллах.
Според изявлението на лидера на партията Ибрахим Юнийе, основната цел, която тя си поставя за близките месеци е, да бъдат създадени организации на партията „навсякъде“ в Турция и тя активно да участва в първите провеждани в страната избори. По думите му, партията е създадена „по повика на мюсюлманския турски народ“ за да „служи ден и нощ“ – на турския народ и на всички мюсюлмани по света. Тези, които са oткъснали някои парчета от земите, където е стъпил нашият крак ще видят – отново ще ги обединим под името Турски ислямски съюз, казва още той.
По всичко личи, че това ще бъде поредната за Турция ислямистка и неосманистка политическа формация, която си поставя за цел възстановяването на османската империя в старите й граници под „лидерството“ на Турция…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас