НОВИНИ

Помохамеданчил се германски християнин се появи в пропагандно клипче на „Ислямска Държава“ (ИД) и призова за въвеждане на Шарията във Федералната Република.

Познатият като Абу Исса ал-Алмани критикува европейските страни, че се управляват „единствено по закони направени от човека“ и призовова за по-голяма подкрепа на главорезите от ИД – на фона на снимка на сградата на Райхстага.

Ал-Алемани заявява, че германските политци са съюзници в борбата срещу всеки, които отхвърля направените от човека закони и който иска установяването на „Шариата на Аллах“ и уточнява, че само ИД безкомпромисно следва „думите на Аллах“. Той призовава немските мюсюлмани да се включат в борбата на джихадистите - по примера на техните "братя" - като се присъединят към ИД или извършат атаки.
В клипчето помпозно озаглавено „Aus der Finsternis ins Licht“ (От мрак към светлина), освен „постулатите“ на роденият в Дортмунд джихадист са показани и кадри от типични за Шариата наказание – отрязване на ръка и публично бичуване.

Това не е първата поява на Ал-Алмани в пропагандно видео на джихадистите, но (поне според наличната информация) е първото, в което помохамеданчилият се в края на 2012 г. немски гражданин е „в главната роля“.
Видеото, което е с много добро качество и дължина над 8.5 мин. идва от т. нр. „Вилает ал-Фурат“, територия под контрола на ИД в иракската северна провинция Ал-Анбар и на границата със Сирия (района на р. Ефрат).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас