НОВИНИ

Бившият министър по въпросите на семейството, възрастните, жените и младежите, Кристина Шрьодер открито изрази притеснения относно интеграцията на мигрантите от ислямските страни.

Шрьодер, която е от Християн-демократическия съюз на Германия – основен съюзник на партията на канцлера Меркел – обяснява, че мюсюлманската култура поставя специфично разбиране за чест и доминантната роля на мъжа над правата на жените, което не е съвместимо със западния начин на живот. Тук, би било доста уместно да се добави, че е несъвместимо не само с „начина на живот“, но и с редица законовообвързващи документи и т. нар. „западна демокрация“.
„Предполагаемата чест, често е защитавана със сила и това индиректно се отразява върху жените, за съжаление“, казва тя, цитирана от „Експрес“.
Тя обяснява, че непочтено поведение е позволено по отношение на жени, които са приети за „непочтенни“.
Сега, тя призовава за дебат по въпроса за интеграцията на мюсюлманските бежанци в германското общество и допълва, че „архаичната идея“, която подиграва равенството между мъжете и жените се нуждае от спешно внимание. Шрьодер още иска „неподтиснат“ (без ограниченията на „политическата коректност“) дебат по въпроса за насилието срещу жените и призовава мюсюлманските групи открито да дискутират тези въпроси. Всъщност мюсюлманските групи и дори мюсюлманските духовници открито си обсъждат тези въпроси – е, не точно в направлението, което Шрьодер има в предвид – и в 99% само в „мъжки кръг“, но те не крият ръководствата за това, как например богоугодно „да бием жена си“, или до каква степен може да бъде обезобразена в зависимост от „простъпката й“.
„На края, но не и на последно място последователна политика и стриктните наказания, трябва да бъдат включени“, казва още тя.
Шрьодер допълва, че отменените присъди не са достатъчно сурови по отношение на извършителите и че това не е даване на втори шанс, а „доказателство, че германското правителство не е взимано на сериозно“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас