НОВИНИ

Броят на нелегалните имигранти депортирани от Франция през първата половина на тази година е намалял с 20%.

Данните в поверителен доклад на Генералния директорат за чужденците показват, че от януари т. г. от страната са депортирани около 8 600 мигранти, които са били нелегално във Франция – при 10 800 за същия период на 2015 г., пише френския „Le Figaro“.
Спадът на изгонените – върнати в родните им страни или друга страна от Шенген – е изненадващ като се има в предвид голямото увеличаване на т. нар. „мигрантски натиск“ на френската граница и в частност на границата с Италия.
Броят на лицата, на които е забранено влизане в Републиката се е увеличил с 287%, а полицията е блокирала влизането на почти 24 000 човека – за същия период на миналата година тези, на които властите са попречили да вязат в страната са с около 388% по-малко или 6 189.
Успоредно с това в страната е отчетено увеличаване на исканията за предоставяне на убежище с над 18%. Според „Le Figaro“, броят на исканията подадени от афганистанци е скочил с 964% - но европейските управляващи упорито продължават с мантрата „сирийски бежанци“.
Причината с която е обяснено намаляването на депортациите, въпреки шокиращото увеличаване на пристигащите е, че полицията е трябвало да промени приоритетите си и да се фокусира върху увеличената заплаха от тероризъм.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас