НОВИНИ

В рамките на провежданата от турската армия сухопътна операция на територията на Сирия, турски войски с танкове и други бронирани машини са навлезли в сирийския град Чобанбей, намиращ се на около 50 км североизточно от Алепо.

За това съобщи държавната турска Анадолска агенция, позовавайки се на анонимни източници от турската армия. По думите на източниците, градът е бил превзет от силите на Свободната сирийска армия, която турските сили „подкрепяли“.
Чобанбей, който е в близост до райони намиращи се под контрола на сирийската опозиция, нееднократно е применавал „от ръце в ръце“ – на ССА и Ислямска държава.
Прави впечатление, че отново не се споменава за боеве при „освобождаването“ от турската армия/ССА на поредния град, намирал се под контрола на Ислямска държава.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас