НОВИНИ

Представители на САЩ съобщиха в неделя, че все още не е постигнато споразумение с Русия по спиране на насилието в Сирия и заявиха, че Москва „дава заден ход“ по въпроси, за които се е смятало, че вече са се разбрали.

По-рано днес, президентът Барак Обама съобщи, че двете страни работят по въпроса в кулоарите на срещата на Г-20 в Китай, но въпросът е „много сложен“.
Държавният департамент на САЩ съобщи, че сделката е „приключена“ и ще бъде анонсирана от Държавния секретар Джон Кери и министъра на външните работи на Русия, Сергей Лавров, но часове по-късно признаха, че към момента „нищо няма“.

„Руснаците се отдръпнаха в някои от сферите, по които ние мислехме, че сме се споразумели, така че ние се връщаме обратно в столиците за консултации“, коментира високопоставен представител на Държавния Департамент за АФП.
По думите му, се очаква Кери и Лавров са се срещнат отново в понеделник в Хангзоу, където вече са лидерите на Г-20.
Малко след това, руските медии съобщиха, че президентът на САЩ Барак Обама и руският президент Владимир Путин са се договорили за сруща утре (понеделник), но за сега форматът й не е определен. Прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков е коментирал, че срещата може да бъде както в кулоарите, така и „пълноформатна“, съобщава РИА „Новости“.
Източник от делегацията е коментирал за РИА „Новости“, че руската страна се готви за пълноценни преговори, но всичко ще зависи от графика на двамата лидери. Той също така е коментирал, че Обама сам е отишъл при Путин и ме у предложил да се срещнат „в рамките“ на срещата.
Москва и Вашингтон подкрепят различни – и противостоящи си – сили в сирийския конфликт, а позицията им по отношение на президента Башар ал-Ассад продължава да е диаметрално противоположна.
„Опитите да се вкарат всички тези различни сили в една кохерентна структура за преговори са трудни“, коментира в неделя Обама и допълва, „но нашите разговори с Русия са ключът“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас