НОВИНИ

Управляващата в Германия, Христян-демократичен Съюз на канцлера Анкела Меркел бележи размазваща загуба на регионалните избори според първите екзит-пулове.

Резултатите показват, че немските гласоподаватели практически са възприели буквално променената преди едва 1-2 дни мантра на канцлерката – репатриране, репатриране и отново репатриране – и са „репатрирали“ управляващите на трето място. В избирателният район на самата Меркел – Макленбург-Предна Померания – най-много спечели излязлата втора (поне според предварителните резултати) „Алтернатива за Германия“ (AfD), която упвяващите най-често определят като анти-мигрантска (в допълнение към крайно дясна и популистка). Тя "бие" партията на самата Меркел, която излиза на трето място, а това (естествено!) няма как да не се отрази вътре в самата партия.

Предварителните резултати, обаче съвсем не са „най-страшното“ за „Меркел & Co“ – социалните медии буквално започват да се взривяват от радостта на някои германци - а и не само- и „закачките“ относно поражението на управляващите. Това обаче, едва ли ще „ги трогне“ - според представители на управляващите в провинцията, те са готови да "преговарят с всекиго", само и само да задържат властта.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас