НОВИНИ

Тялото на 41-годишна италианка е било намерено от слежители на луксозния хотел "Конрад", разположен в непосредствена близост до площад „Тахрир“.

Информацията е съобщена от интернет изданието „Еgypt Today“, но към момента самоличността на жертвата не е ясна. Според предварителните данни от разследването „изглежда е самоубийство“, но някой от детайлите не се вписват в тази версия.
От снимка от мястото се вижда, че жената лежи с лице не към земята, краката й са кръстосани, а ръцете и са в две различни посоки – трудно съвместимо с версия „падане от балкон“. Италианските медии съобщават, че МВнР все още „мълчи“ по случая, а според съобщение на „Mesaggiero“ позоваващо се на източници от полицията, ще отнеме време преди да може да се разпространи информация реконструираща ситуацията и не трябва да се прави „нов случай Регени“*.
Версията за самоубийството е съобщена от „източник от Директората са сигурност на Кайро“ на държавният „Ал Ахрам“ и според източника жената се е самоубила, като е скочила от хотелската си стая, намираща се на 13-ят етаж на хотела. Той също така е коментирал, че очевидци описват починалата като „интроверт“ – не искала да пуска камериерите на хотела в стаята си (явно за египетските власти версия не пускам, защото не искам да рискувам обир – няма).
Според съобщения в египетските медии, жената не била напускала стаята си от 15 август, а полицията твърдяла, че е намерила неин дневник, в който тя твърдяла, че страда от „депресия“ – интересно колко египетски полицаи владеят добре италиански, или италианката си е водила личен дневник на арабски (за улеснение на полицията).
Представители на хотела са потвърдили смърта на италианката и са съобщили, че оказват пълно съдействие на полицията.


*28-годишният италиански докторант Джулио Регени, който проучваше египетските търговски съюзи в Кайро беше обяве за изчезнал на 25 януари м г. (5-тата годишнина от т. нар. „революция“ срещу президента Хосни Мубарак). Около седмица по-късно обезобразеното му тяло беше намерено отстрани на пътя в покрайнините на столицата Кайро. Според доказателствата той е починал при мъчения – предполага се от страна на египетските служби за сигурност по време на разпит, но егихетските власти твърдо отричат „тези обвинения“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас