НОВИНИ

Случай на групово сексуално насилие е съобщен в център за настаняване на лица търсещи убежище, но този път в Италия.

До сега съобщенията с подобен характер идваха основно от северните европейски страни (предимно скандинавските) и Германия, но този път сцената на сексуално насилие се е разиграла в център в Палудеа, Кастелнуово дел Фриули (Италия).
Обвиненията към извършителите са в групово изнасилване при утежняващи обстоятелства, нанасяне на телесни повреди при утежняващи обстоятелства и съпричастност към криминална общност (група).
Тези обвинения са отправени към прима пакистанци, които искат убежище в Италия – сигурно, защото „бягат от насилието“ в Пакистан. Нападението е станало на 1 септември в центъра, където те и жертвата им – техен сънародник – са настанени.
Жертвата им е била в стаята си, когато двама от насилниците – на 34 г и 29 г. – са отишли при него под предтекст „да си поприказват“. Към тях малко след това се е присъедили и третият насилник на 26 г., те са блокирали вратата и са се изгаврили със сънародника си.
Детайли около жервата на насилието към момента няма, но може да се предположи, че той е доста млад и дори непълнолетен (буквално използваните за него думи са: „момче“ и “млад пакистанец“). Въпреки всичките му опити да се измъкне, той е бил многократно удрян в лицето и тялото, докато тримата нвападатели са се опитвали да свалят панталоните му. Виковете на жертвата са привлекли вниманието на друг пакистанец, съобщава „Messaggero Veneto, който е успял да отвори вратата и благодарение на неговата намеса момчето е било измъкнато от лапите на насилниците и отведено в стая за спешни случаи.
Полицията почти незабавно е успяла да идентифицира насилниците с помощта на преводачи.
Нападението е поредното доказателство за „маниер“, относно който в Европа се избягва да се говори, а именно, че в някои общности изнасилването на млади момчета и младежи е „културно прието“, както казва един такъв насилник.

Бежанец-изнасилвач: Какво толкова, при нас може

 

Основно подобни практики има в Афганистан и Пакистан и с тях са свързани едни от скорошните „скандали“ в САЩ, които разкриват, че американските военни са били специално инструктирани да „не забелязват“ подобни нападения, когато са извършени от „по-важни клечки“.


По информация на „Il Giornale“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас