НОВИНИ

Депутат от „Алтернатива за Германия“, която най-често е определяна от водещите медии и политици като крайно-дясна, анти-емигрантска и популистка си е направила социален експеримент с колегите в местния парламент.

В опит да предизвика дебат по една от най-болните в момента за Европа теми, ислямските покривала за жени, Вибке Музайл се е появила на заседание с никаб (никяб).
Самата тя коментира, че основната идея на експеримента е била да демонстрирра какъв ефект и отражение имат никаб-а или бурка-та. Муйзал коментира, че тези покривала правят жената „без лице“ и че така покритите жени не могат да комуникират с другите – лице в лице, което е просто „унизително“.

Тя коментира още, че забраната на подобни покривала от управляващите е напълно възможна, но те не желаят и целта на нейната партия е да ги забранят, за което вече са внесли законопроект в местния парламент.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас