НОВИНИ

Апелационният съд в румънската столица Букурещ обяви иракски гражданин за „нежелана персона“ за 10 години, заради съпричастност към действия, които заплашват сигурността на Румъния.

Познатият като Хамад Раад Салих Хамад е влязъл в Румъния през 2013 г. със студентска виза и е държан „под око“ от румънските разузнавателни служби след като е установено, че извършва дейности, които представляват риск за сигурността на страната.
„Иракчанинът има радикален религиозен профил, многократно е показвал нетолерантност по отношение на западните граждани и мюсюлманите шиити“, пише в изявление на румънските разузнавателни служби, цитирано от „Иракски Новини“.
Според изявлението , Хамад се е занимавал с „пропагандни едейности“, насочени към привличане – в Румъния - на симпатизанти/поддръжници за джихадистката идеология и тази на „Ислямска Държава“ (ИД).
В момента той е задържан от румънските власти и се очаква да бъде изгонен от страната.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас