НОВИНИ

В Европа продължават ожесточените спорове за забрана носенето на бурки. Защитниците на забраната, които твърдят, че те са рискови за сигурността, получиха неочаквана подкрепа – от терористичната джихадистка групировка Ислямска държава.

Командирите на терористите в Мосул са забранили носенето на бурки в техните центрове за сигурност и военните им бази в Мосул – поради съображения за сигурност – след кaтo много техни „колеги – джихадисти“ са били убити при атаки от жени, носещи бурки, съобщава Al Alam News.
Досега, в районите, намиращи се под контрола на ИД носенето изцяло покриващи жените дрехи бе стриктно съблюдавано, като и най-малките „прегрешения“ се наказваха сурово от специални женски подразделения на шариятската полиция – наскоро стана известно, че сирийки са били подложени на наказания, защото очите им били „прекалено показани“.
Фактът е показателен – носенето на бурки представлява риск и носи заплахи за сигурността. Интересно, дали сега европолитиците, много представители на мюсюлманските общности и привърженици на „религиозната свобода“ да се носят бурки, не желаещи да се вслушат в мнението на специалистите по контратероризъм и в гласа на здравия разум на много европейци, ще бъдат също толкова критични и яростни в своите нападки и към терористите ислямисти – джихадисти от Ислямска държава?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас