НОВИНИ

Медийният център на джихадистката терористична групировка Ислямска държава разпространи първия брой на нова пропагандно списание – „Румия“.

В първия брой на списанието са включени пропагандни материали, вкл. прославящи убития наскоро говорител на терористичната групировка – Абу Мухамад ал-Аднани; „новини“ от различни райони на водене на бойните действия; критика на управляващите и ислямски духовници, които не подкрепят действията на джихадистите; апели за подкрепа на Ислямска държава и др. Особено внимание е отделено на призивите към мюсюлманите в западните страни да извършват самостоятелно джихадистки атаки – крещу западните „неверници“, независимо от техния пол, възраст или професия.
Несъмнено, новото пропагандно издание на Ислямска държава се разглежда като много важно от пропагандна гл.т. от лидерите й. За тва говори фактът, че то се издава на 8 езика – английски, немски, френски, руски, пащу, турски, уйгурски и индонезийски.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас