НОВИНИ

На територията на почти цяла Италия се провежда мащабна операция срещу анархистите от Неформалната федерация на анархистите. Задържани са най-малко 7 души.

Операцията, наречена Scripta Manent (от латинската поговорка „Verba volant, scripta manent“ – „Казаното отлита, написаното остава“ – бел.ред.) се провежда по разпореждане на прокуратурата в Торио и в нея участват сили от полицейската Централна служба за борба и превенция на тероризма, а също и служители на други служби на полицията в Пескара, Рим и Втербо.
В Торино са задържани 7 човека, издирват се и се разслеват още 8. Полицаите (вкл. с помощта на кучета за откриване на експлозиви) претърсват 29 жилища/къщи в Пиедмонт, Лигурия, Лацио, Емилия Романя, Ломбардия, Сардиния Абруцо, Кампания и Умбрия.
Сред заподозрените е и близка до Алфредо Коспито жена и група лица, обвинени в терористична конспирация. (Коспито бе осъден за покушение през 2012 г. срещу Роберто Адинолфи, изпълнителен директор на компанията Ансалдо Нуклеаре.) Всички те са заподозрени в участие в терористична група, поставила през 2003 г. бомби в домовете на италианските политици Романо Проди и Серджо Коферати.
По материали в италиански медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас