НОВИНИ

Достатъчно е някой само да се усъмни в широко рекламираното от политици, правозащитници и мюсюлмански общности твърдение, че Ислямът е „Религия на мира“ и той веднага ще бъде заклеймен като ислямофоб, ксенофоб, несподелящ евроатлантическите ценности и какво ли не още.

През последните дни в интернет се появи видеозапис на молитва на имам в най-голямата светиня на мюсюлманите – Великата джамия в Мека Ал Масжид ал-Харам, която обгражда считаната за „Домът на Аллах“ Кааба, мястото към което мюсюлманите отправят своите ежедневни молитви и която посещават по време на хаджилък. В своята молитва имамът призовава Аллах да даде победа на джихадистите над шиитите, евреите, християните и „лицемерите“ – в Сирия, Ирак, Йемен и навсякъде по света. За това, че става въпрос за избиването им и сами можем да се досетим – достатъчно е да си спомним, кои основните сили на муджахидините (джихадистите) в тези страни - терористичните Ислямска държава и отделилият се (според официалните изявления – за по-успешно водене на джихада) от Ал Кайда неин клон Джабхат ал-Нусра (сега Джаиш ал-Фатах ал-Шам), и какво точно правят те с евреи, шиити и християни.

(Може да се очаква, че ще бъдат направени опити за сваляне на видеозаписа от социалните мрежи, каквито случаи с подобни видеоматерили има много – бел.ред.)

Ето каква молитва отправя имамът на Великата джамия в Мека:
„О, Аллах, дай победа, величие и възможност на нашите братя муджахидини (участници в свещената война, джихадисти – бел.ред.) в Йемен, в Сирия и Ирак и навсякъде, о Господарю на световете. Дай им победа над безбожните рафиди (мюсюлманите шиити – бел.ред.)! Дай им победа над вероломните евреи, и над злобните християни, и над неверните лицемери! О, Аллах, дай им победа, помощ и мощ!“
Това е само още едно доказателство, че Ислямът е религия на мира, стремяща се към съвместно и мирно съществуване с последователите на други религии и даже – с атеистите, нали така?! Или пък доказва точно обратното?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас