НОВИНИ

През нощта на събота срещу неделя (3 – 4 август) в близост до катедралата Нотр Дам в Париж е била открита кола, в която е имало бутилки с газ. Френската полиция извърши два ареста.

В колата (Peugeot 607) са били открити 6 газови бутилки пълни с газ (в багажника) и една празна (на предната седалка). Автомобилът е бил без номера, с включени мигащи светлини и е изглеждал изоставен. В колата не е намерен детонатор, но по оценка на специалисти все пак е имало опасност от експлозия. Освен това, в колата са намерени и документи на арабски език.
Според информации в медиите, автомобилът е принадлежал на мъж, известен на френските специални служби, като е бил включен в техните списъци на лица за наблюдение. Случаят се разглежда съвсем сериозно от полицията за борба с тероризма и контраразузнаването (DGSI).
През миналата нощ във връзка със случилото се са били задържани 6 лица, но в последствие 4 от тях са били освободени. В ареста е останала двойка – мъж на 34 г. и жена на 29, която също е било в полезрението на специалните служби и била в списъка с лица за особено внимание по съображения за сигурност.
Според представител на службите за сигурност, автомобилът е бил оставен с включени мигащи светлини напълно целенасочено. „Ние мислим, че те може да са се опитали да направят проба“, заявява той пред френски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас