НОВИНИ

Президентът на Турция, Реджеп Тайип Ердоган е заявил, че ще води преговори с лидерите на Русия и САЩ за режим на прекратяване на огъня в сирийския град Алепо.

„В Китай, ние казахме на президента на РФ Владимир Путин, че е необходимо срочно да се постигне прекратяване на огъня в Алепо“, съобщава телевизия „Хабертюрк“ негово изявление направено пред медиите при връщането му от срещата на Г-20.
По думите му, този процес „в определена степен зависи от преговорите между ръководителите на министерствата на външните работи на Турция, Русия и САЩ“.
„Министрите ще проведат тристранна среща“, казва още Ердоган и допълва, че ще „звъни по този въпрос на Путин и на президента на САЩ, Барак Обама“.
„Ние, казахме, че искаме да установяването на мирна атмосфера в Алепо до настъпване на празниците (Курбан-Байрян, от 11 септември – бел. ТАСС). Наши партньори гледат позитивно на тази перспектива. Путин увери, че резултат може да бъде постигнат в течение на два-три дни“, казва още той.
Ердоган, също така, допълва, че „към момента повече проблеми с бежанци в северна Сирия няма и големите трудности сега са с Алепо“.
На срещата на Г-20 в Китай, Ердоган е обсъдил режим на прекратяване на огъня в Алепо на срещи с Пути и с Обама. Според някои регионални източници, Ердотган отново е изкарал идеята за „сигурна зона“ – зона забранена за полети - в северна Сирия, но детайли около конкретната „зона“ не бяха съобщени.


Използвана е информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас