НОВИНИ

Днес слеобед мъж, чиято самоличност засега не е съобщена, е такавул с нож двама палицаи потрулиращи до парк Бонви в квартал Моленбек в Брюксел.

Нападателят е нанесал няколко удара на полицаите, но не е успял да ги рани, защото те са били с бронежилетки. След това, той се е опитал да избяга, но е бил бързо задържан и откаран в полицията. Засега не се съобщава нищо за мотивите за атаката.
Квартал Моленбек, койт е населен предимно с мигранти е считан за „гнездо“ на терористи – именно в него са живели, а в някои слчаи и са су укривали много от известните със своите атаки в цяла Европа джихадисти.
Властите засега само са потвърдили за атаката, но не съобщават никакви подробности.
В социалните мрежи се появиха информации, че нападателят е нелегален мигрант или бежанец, а също и че е бил известен на службите за сигурност, в полезрението на които е попаднал в рамките на разследване на терористична дейност. Ако тази информация се потвърди, вероятно ще се окаже, че това е била поредната атака на терорист от т.нар. „вълци – единаци“, които обикновено нямат организационна връзка с джихадистките терористични организации, но са инспирирани от тях (основно – от джихадистката терористична групировка Ислямска държава).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас