НОВИНИ

Френският президент, Франсоа Оланд ще бъде разбит ако се кандидатира за нов мандат на предстоящите през следващата година избори.

Според резултатите от проучване на общественото мнение за „Le Figaro“ и телевизия „LCI“, Оланд, който и без това е „най-недолюбваният“ от французите президент ще „си тръгне“ още на3първия тур на гласуването. Социалистът може да се надява едва на 11%-15% от гласовете според девет възможни комбинации от различни кандидати, показва изследването на „TNS Sofres-OnePoint“.
Резултатите показват още, че основни конкуренти във вота ще бъдат кандидатът на консервативната републиканска партия и този на „Национален Фронт“, т.е бившият президент Никола Саркози или бившия премиер Ален Жупе и Марин льо Пен.
Според изследването до втория тур ще стигнат Льо Пен и Саркози или Жупе, като според различните сценари (комбинации) вота за тях би бил 29% за Льо Пен и 33% за Жупе или 29% за Льо пен и 27% за Саркози.
Интересен факт , е че бившият иконоически министър в кабинета на Оланд, който се оттегли във вторник и съобщи за евентуалната си кандидатура също има по-добри шансове от бивши я си началник. Резултатите от изследването дават на 38-годшиният Емануел Маркон между 15% и 20% от вота.
Жан-Люк Меланшон от „лява партия“ получава между 10% и 13% от гласовете.


Изследването е проведено между 2 и 5 септември и в него са участвали 1 006 респонденти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас