НОВИНИ

Френските власти скоро ще започнат работа по изграждането на „новата голяма стена“ в Кале в опит да пресекат увеличаващите се опити от страна на „мигранти“ да попаднат във Великобритания.

„Сигурността, която ще въведем в пристанището е стартирана с по-добро оборудване. Ние, ще изградим тази голяма нова стена много скоро“, заяви министъра на интеграцията на Великобритания, Робърт Гудуил.
Предвижда се съоръжението от бетонни блокчета да е с височина 4 м. , а финансирането му ще струва около 2.37  евро. Стената ще се простира на около …half a mile along .. метра по протежение на двупосочния път водещ към пристанището. Очаква се конструктурсике дейности да започнат този месец.
Заграждащи съоръжения ще има и от двете страни на пътя, за да се попречи на „мирантите“ да спират трафика, да блолокират пътя и да нападат превозните средства.
Според данни на силите за охрана на границта на Великобритания от миналия месец, британските охранители са спрели през 2015 г. повече от 84 хил. лица, опитали се да преминат на острова от Франция.
Въпреки, че така съобщената конструкция звучи доста впечатляващо, тя може да направи „впечатление“ преди всичко на европейците, но не и на т. нар. „мигранти“, които едва ли ще спрат набежите. Двата испански анклава в Мароко - Мелила и Сеута - са оградени също с доста „впечатляващи“ стени, но това съвсем не спира набезите срещу тях. При първите инциденти – каквито практически са неизбежни – маса правозащитни оррганизации ще издигнат глас (а може и да стратират кампании) срещу съоръжението и „мерките, застрашаващи живота на хората, бягащи от насилие“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас