НОВИНИ

Поредният случай на сексуално насилие от страна на т. нар. „мигранти“ е свързано с център за настаняване на лица, търсещи убежище в австрийския град Тененгау.

Група от тмира афганистанци – на по 18 г. – са получили осъдителни присъди за групово изнасилване на младеж, който е живеел с същия център.
Съдът в Залцбург - близо до границата с Германия - ги е осъдил различни срокове затвор – от 2 г. до 3.5 г.
Съдът е чул как те са използвали заплахи, за да принудят жертвата си – също на 18 г. – към сексуални актове с всеки един от тях през март.
Самото насилие е станало извън центъра, където са живеели тогава и четиримата – в пещера близо до него. Насилниците са заплашили, че ще убият жертвата с остро парче стъкло, освен ако не тръгне с тях. Предполога се, че вероятно насиленият афганистанец е съобщил на полицията.
По време на процеса, защитата е заявила, че сексуалните актове са извършени със съгласието на младежа, а един от обвиняемите е оправдал действията си – пред съда – с твърдението, че сънародникът им е поискал по 10 евро от човек на акт.
Друг от обвиняемите пък е казал, че са били пияни, „аз имах някакъв хомосексуален опит от преди“ и когато „предложението дойде, аз веднага бях привлечен от него“.
Съдът обаче е отхвърлил версиите на обвиняемите и е намерил детайлите по ситуацията – вкл. медицински експертизи относно нараняванията на жертвата – за по достоверни. Въпреки това, за пореде път присъдите са смехотворни, ако изобщо се стигне и до ефективното им излежаване.


По информация на „Дейли Мейл“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас