НОВИНИ

Безработна двойка „мигранти“, които са на социални помощи отхвърлиха предложението за настаняване в къща с 5 спални, за сметка на британските данъкоплатци с мотива, че се нуждаят от такава със 6 двойни.

Арнолд и Джен Субе от Камерун (западна Африка) в момента живеят в жилище с 3 спални, която струва на държавата около 18 000 евро на година. Когато, обаче градският съвет на Лутън им е предложил жилище с 2-ве спални повече, те са отказали, тъй като тази къща им била малка и нямало подходяща ежедвна...
„Хората трябва да разберат, че ние сме в центъра на национална жилищна криза“, коментира Том Шау, член на Съвета цитиран от „Експрес“ и допълва, че има повече от 100 000 човека, чакащи за нстаняване и други 1 000, които са временно настанени.
Той допълва, че в момента двамата – и 8-т им деца – живеят в голяма къща с три спални и властите са успели да им намерят по-голямо жилище. Изглежда, че настаняването на камерунците се превръща в истинска сага, тъй като по думите на Шау първо им е намерено жилище с 4-ри спални, после друго с 5 спални, но те не ги искат.
„Ние, повече не можем да бъдем благоразположени“, коментира още той и допълва, че властите нямат възможност „магически да правят жилища от въздух“.
Друг член на Съвета, Майкъл Гарет пък допълва, че в самият град жилищата с по 5-спални са малко и той не симпатизира много на семейството.
Студентът Субе на 33 години е преместил семейството си във Велиокбритания от Франция преди четири години, а 8-те деца са на възраст от 3 месеца до 16 години. Самият той се е "преместил" във Франция от Камерун, когато е бил на 18 години. 
Освен най-голямата и най-малката Медгайн и Мари, двойката има и Фабиян и Аналия (на по 13 г.), 10-годишният Проспер, 9-годишният Дилън и 6-годишните близнаци Шарон и Стаси.
Семейството живее в Блетчли, а в жилището дори има голям плосък телевизор със „Sky HD“ и други телевизори и X-Box конзоли в детските стаи. Най-голямото жилище, което им е било предложено се намира близо до Лутън и г-н студентът – който учи за болногледач на хора с ментални проблеми в Университета Бедфордшайр – я е отхвърлил, тъй като в него „нямало достатъчно място за нещата на 10 човека“.
Според него, той и семейството му са „пренебрегвани“ и жилището, в което сега живеят е „ограничено (като пространство) и условията са ужасни“.
С това претенциите му не свършват и той обвинява съвета, че се опитва да им усложни ситуацията, подчертавайки, че съпругата му е „майка на пълен работен ден“, а той самият студент – „те просто си намират извинения“.
„Ние, се нуждаем от къща с 5-6 спални с двойни стаи, за да се наместим удобно“, заявява той и дори стига до там, че да заяви, че те са развили „депресия и безпокойство“ и се лекуват с медикаменти.
„Районът е най-лошия , в който е трябвало да живея. Това е най-лошата къща“, продължава той, но странно защо не описва в какво прекрасно и луксозно жилище е живял в роден Камерун.
Преди да бъдат настанени в жилището, което обитават в момента семейство Субе са живеели в хотел в продължение на 4-ри месеца, след което са били настанени в къща с 5 спални, но са били изгонени.
Говорителят на градския Съвет е коментирал, че въпреки всичко те са успели да намерят жилище, което могат да си позволят и което е достатъчно голмо за семейството и децата им и, че ако те го откажат без основателна причина жилището ще бъде предложено на друго семейство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас