НОВИНИ

ЕС ще раздава на мигрантите/бежанците в Турция дебитни карти с внесени по сметките суми. Програмата ще зцапочне през октомври, а сумите ще възлязат на общо 348 млн евро.

Това бе обявено на пресконференция на еврокомисаря по хуманитарната помощ Христос Стилиянидес. По думите му, предвижда се карти да бъдат дадени на около 1 млн от намиращите се в Турция официално обявени около 3 млн мигранти/бежанци. „Нуждаещите се от хуманитарна помощ бежанци ще получат електронни дебитни карти. Те ще получават месечни преводи на пари по картата. Разбира се, те ще могат да купуват каквото им трябва за да сложат хляб на масата за техните семейства, да осигурят покрив на техните семейства, да изпратят техните деца на училище, вместо да бъдат принуждавани да ги пращат да работят“, казва той.
Еврокомисарят добавя, че планът, който е разработен съвместно със Световната програма по храните на ООН, Турският червен полумесец и правителството на Турция, ще обслужва най-уязвимите и освен това ще даде тласък на местната икономика там, където живеят бежанците. Посредством него, Европейската комисия продължава да изпълнява своята част от сделката между ЕС и Турция за ограничаване на миграционните потоци. Тази хуманитарна помощ ще достигне до бежанците през първото тримчесечие на 2017 г.
The much needed humanitarian aid will reach one million refugees countrywide by the first quarter of 2017 г.
Вижда се, че ЕК наистина бърза да изпълни своята част от сделката – независимо, че след първоначалното рязко намаляване и почти – спиране, потокът от мигранти от Турция за Гърция през последните дни и седмици се засилва…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас