НОВИНИ

Австрийските власти са взели решение за ограничаване на свободното движение на т. нар. „мигранти“ в късните часове на деня - след увеличаващият се брой сексуални нападения.

Едно от последните – в серията сексуални насилия – е това на поне 8 жени по време на музикален фестивал, за което са арестувани 5 „млади мигранти“ от Афганистан (детайли около тях няма, но вероятно са от т. нар. „непридружавани деца-бежанци, които в повечето случаи не са нито деца, нито бежанци).
Сега в австрийските центрове за настаняване на лица търсещи убежище започва налагането на вечерен час, а кметът на град Велс – където е станало нападението по време на виднен и бирен фестивал – заяви, че се възприема политика на „нулева толерантност“ по отношение на престъплението.
Андреас Рабл, дори написа в социалните мрежи, че настоява извършителите да „понесат всички последици“, а твърдият му подход срещна подкрепата на заместника му Герхард Кроис (от австрийска „Партия на свободата“).
Кроис е потвърдил, че се е срещал с отговарящите за управлението на различни центрове и им е напомнил, че те отговарят за прилагането на „превантивни мерки“.
Съобщенията за сексуални насилия извършени от „гостите на Меркел“ обикновено остават „покрити“ или информацията за тях излиза с дни закъснение, но увеличаването им вече прави практически невъзможно скриването на 100% и недоволството на хората, респективно нараства.
След последните съобщения за подобни нарушения са едно от Линц и едно в Долна Австрия, при което извършителят също е афганистанец, а нападението е над 16 годишно момиче.
В петък беше съобщено, че в Мьодлинген (Долна Австрия) жена е била сексуално нападната от група „малолетни“ афганистанци, докато е разхождала кучето си, но за щастие сцената е била забелязана от охранител, който е изгонил нападателите.
Ситуацията е „меко казано“ ужасяваща и за мащабите й може да се съди по един нов, да го наречем термин, все по-често използван от медиите – „епидемията от изнасилвания от мигранти“.

 

Използвана е информация на "Експрес".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас