НОВИНИ

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръм заяви в петък (9 септември), че мигрантите, идващи от Близкия Изток и Северна Африка може да бъдат най-големият за всички времена Троянски кон.

Говорейки пред голяма тълпа свои привърженици в хотел „Омни Шорехам“, той се спря на все повече изострящата се миграционна криза.
„Президентът Обама позволи на сирийските бежанци да се изсипят в нашата страна в невероятни размери. И Хилари Клинтън иска да позволи на още 550% повече. Но е почти невъзможно да дойде християнин от Сирия. Те вземат другите, но те не вземат християните. Много рядко, много рядко. Така че, аз казах, че ние трябва да имаме сигурни зони, ние искаме да се погрижим за хората, но ние абсолютно не можем да позволим тази потенциална, огромна заплаха да продължава и ние трябва да спрем това… Това ще бъде потенциална катастрофа за нашата страна. Тя е отвътре, тя може да бъде най-големият за всички времена Троянски кон“, заяви Тръмп и подчерта още, че много от вълната мигранти се преструват, че са от Сирия, в същност са от Ирак, Афганистан или от цяла Северна Африка.
Освен това, кандидатът на републиканците се спря и на нагласите на голяма част от мигрантите. „Забелязали ли сте? Вие гледате на колоната мигранти и виждате хора с мобилни телефони. Някои имат върху телефоните флага на Ислямска държава в Ирак и Леванта. Отпечатани върху тях. Някои от тях имат в тях неща, които са по-лоши от това“, каза Тръмп и отбеляза, че на телефоните на някои мигранти са били намерени снимки и видеозаписи на обезглавявания, извършени от Ислямска държава.
Бележките на Доналд Тръмп са многозначителни. САЩ са голяма страна с мощна икономика, която досега е приела много по-малко мигранти от много от страните от ЕС, да не говорим за Съюза като цяло. Но дори и те представляват значителна заплаха (сегашна или за в бъдеще) за сигурността на страната. Не би било зле, нашите (европейски) политици да се замислят над това, преди с лека ръка да се съгласяват да приемат все нови и нови количества мигранти, много от които изобщо не отговарят на критериите за получаване на статут на бежанци или закриляни лица.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас