НОВИНИ

Кардинал Реймънд Бърк, бивш кардинал – перфект на Върховния трибунал на апостолическата сигнатура на Ватикана, а сега – архиепископ и патрон на Малтийския орден заяви, че мюсюлманите и християните не се молят на един и същи Господ.

На скорошна пресконференция, известният каноник каза, че мюсюлманите и християните не се молят на един и същи Господ, защото Аллах е „господар“, докато Християнството е „основано на любов“. По думите му, някои модерни виждания, че всички ние се молим на един и същи в основата си Господ, „до голяма степен са повлияни от релативизма на един религиозен орден“. „Аз чувам хара да ми казват, добре, ние всички се молим на един и същи Господ. Ние всички вярваме в любовта. Но, аз казвам, спрете за минута и нека внимателно да проучим, какво е Ислямът, и на какво ни учи нашата Християнска вяра. Аз не вярвам, че е истина, че ние всички се молим на един и същи Господ, защото Господът на Исляма е един господар. Шариятът е техен закон, и този закон, който идва от Аллах, трябва в края на краищата да господства над всеки човек“, казва кардинал Бърк.
Той обяснява, че не както е при Християнството, Шариятът „не е закон, който се основава на любовта. Да се казва, че ние всички вярваме в любовта е просто некоректно“. Християнството и Ислямът не само се различават по същността на техните закони, но и в техния подход към проселитизма (опитът на всяка религия да привлече към себе си нови вярващи – бел.ред.) и към преобръщането на вярващи (от други религии – бел.ред.), допълва кардиналът.
Според него, най-важното, което трябва да разберем за мюсюлманите е, че „това, в което те най-дълбоко вярват, това, към което те се стремят в сърцата си, изисква те да управляват света“.

Мюсюлманите са дошли за да завладеят Европа, католически архиепископ

Архиепископът на Париж - Аллах на ислямистите – джихадисти е богът на смъртта
Несъмнено, думите на кардинал Бърк няма как да се понравят на папа Франциск, който е един от онези католически лидери, които твърдят, че всяка религия се стреми към мир и че съответно - Ислямът няма нищо общо с тероризма. Успоредно с това, те са показателни и за наличието на вътрешни противоречия в най-висшите ешелони на католическата църква.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас