НОВИНИ

Екип полицаи са били нападнати в град Рашка, югозападна Сърбия от мъж, въоръжен с мачете, който е крещял „Аллаху Акбар“.

Мъжът Б. Н. „с викове „Аллаху Акбар“ е нападнал полицаите, съобщава телевизия РТС. Полицаите са произвели предупредителен изстрел, но след като нападателят е направил втори опит за атака е бил ранен в крака и задържан.
Според съобщението на телевизията, задържаният нападател открито се е самоопределил като „ухабит“ – според някои информации той е приел Исляма преди 3 г., но според други е „ухабит“ от 10 г. В последно време той все по-често публично е отправял заплахи за масови разправи (екзекуции) и идването на „моите братя“.
Смята се, че е нападнал полицаите, когато те са му връчили призовка за разпит (разговор). Той първоначално е направил опит да се барикадира в дома си и е познат на полицията с агресивни изстъпления, съобщава още РТК.
Нападението е станало късно в петък, а според някои съобщение в местните медии районът, където е станало нападението е населен предимно с роми.

 

По информация на РИА "Новости" и RT.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас