НОВИНИ

Кюрдските сили за сигурност са разкрили спяща клетка на „Ислямска Държава“ (ИД) вътре в затвор в Киркук.

Джихадистите-затворници са комуникирали със своите „събратя“ на свобода, използвайки жени и деца като „пощальони“.
Според изявлния на Директора на зтвора (разпространено в събота), властите разполагат с разузнавателна информация, която показва че лидери на ИД, намиращи се в затвора са комуникирали с техни спящи клетки в Киркук и околните райони за организиране на атаки, съобщава „Бас Нюз“.
За да намалят рисковете, те са използвали като „пощальони“ жени и деца, които са пренасяли съобщенията между джихадистите-затворници и други спящи клетки извън затвора; докато тези, намиращи се на свобода са използвали основно интернет комуникации за разпространяване на инструкции и контакт.
„Силите за сигурност, наскоро заловиха трима от ИД, които признаха, че те са осигурявали финансова подкрепа за спящи клетки в Киркук; сред тях беше и 16-годишен тинейджър, чийто брат е бил бомбаджия-самоубиец на ИД“, пише в изявлението, цитирано от „Бас Нюз“.
Според предишни изявления на кюрдски официални представители, сега ИД използва в по-широк мащаб деца по бойните полета и като бомбаджии-самоубийци, поради скорошните провали (и загуби) в Ирак.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас