НОВИНИ

Премиерът на Франция Мануел Валс заяви, че заплахата от тероризъм е на нейното максимално ниво и че се очакват нови атаки, независимо, че специалните служби редовно предотвратяват някои от тях.

„Всеки ден разузнавателните служби, полицията и военните предотвратяват атаки, разбиват мрежи, (членовете на) които идват от Ирак и Сирия. Днес заплахата е на нейния максимум и ние сме цел. Всеки го разбира. През миналата седмица бяха спряни най-малко две атаки“, заяви Валс пред радио Europe 1 и допълни, че службите за сигурност наблюдават около 15 000 заподозрени радикали.
По думите му около 700 френски граждани са се присъединили към ислямистките екстремисти в Сирия и Ирак, като 275 от тях са жени.
Думите на Валс допълват съобщеното в събота (10 септември) от министъра на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов, че от началото на годината до сега, френските служби за сигурност са заловили 293 човека, включили се в терористични мрежи на територията на страната.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас