НОВИНИ

Още през април т.г., 15-годишният джихадист още по-рано е бил поставен под домашен арест – за връзки с терористи, но когато службите за сигурност са установили, че той подготвя терористична атака, е било взето решения за задържането му.

Това е станало в събота (10 септември) в източната час на Париж, като според информация от служители на службите за сигурност, задържането му няма нищо общо със заловените през миналата седмица 4 жени - джихадистки и един мъж, които също са подготвяли терористични атаки.
Полицията подозира младежа, че е подготвял атака „в отговор на призив от Сирия да се атакува Франция“. В хода на разследването, се проучват обаждания до него от член на терористичната дзжихадистка организация Ислямска държава – Рашид Касим (той редовно разпространява в интернет пропагандни видеозаписи), който призова поддръжниците на групата да извършват терористични атаки във Франция.
Касим е бил във връзка с поне единия от двамата джихадисти, които през юли обезглавиха свещеник в църква в Нормандия. Той е контактувал със задържания в събота чрез кодираната мрежа за съобщения Telegram.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас