НОВИНИ

Докато международни организации и либерални политици ни опяват непрекъснато, че просто сме длъжни да приемем в Европа милиони мигранти от Африка, Близкия Изток и Азия, самите мигранти изобщо не се свенят направо открито да се подиграват с европейците, които ги издържат.

Едно от основните черти на явлението, което все повече придобива чертите на устойчива инвазия – лъжите на „горките хорица“ направо „лъснаха“ с новините, че мигранти, получили статут на бежанци и закриляни лица в Европа се връщат на почивка, в страните от които са „избягали, спасявайки живота си“ – Сирия, Афганистан, Ливан…
Измамата е разкрита в статия на немския вестник Welt am Sonntag, в която освен това се съобщава, че „бежанците“ (реално – мошениците) дори правят това на разноските и на европейските (в случая – на германските) данъкоплатци и продължават да получават своите пари, дори и за времето, когато са били на „ваканция“ в страните, от които уж са избягали.
Вестникът разкрива, че признатите за бежанци мигранти, просто летят до страните си, а после се връщат, за да продължат да живеят на гърба на гостоприемните си европейски домакини. Според немските журналисти, те са потвърдили много такива случаи на мигранти, живеещи в района на Берлин, а „хора, които са запознати с процеса“, са заявили пред тях, че същото се случва и в други части на Германия.
Говорител на Федералната служба по трудовата заетост (ФСТЗ) е потвърдил ред вестника, че „има такива случаи“, но в службата „нямали анализ или статистика по тази тема“, поради което не можели да предоставят и повече информация.
Мигрантите със статут на бежанци в Германия имат право на социални осигуровки от типа Hartz IV, което им дава право на до 21 дни годишно да отсъстват от населеното място, където са настанени. Това означава, че те получават в пълен размер социалните осигуровки, без да е необходимо да са „в наличност“. Получаващите такива осигуровки са длъжни да „уведомят местните власти за всеки период на отсъствие и очакваната му продължителност, но не и къде отиват получателите“, заявяват от ФСТЗ, които изплащат осигуровките. „Няма правни основания, такава информация да бъде искана“, допълват от службата.
Нещо повече – колкото и да звучи скандално, но ако, служител на социалните служби разбере, че получателят (т.е. „бежанецът“) ще пътува за страната, от която той е заявил, че е избягал, то този служител няма право да уведоми за това имиграционните власти! Защото, ще наруши законите за защита на личната информация.
Welt am Sonntag отбелязва, че правителството на Меркел е било отдавна наясно със ситуацията, но „си е траело“. Още през юни миналата година, Федералната служба по миграцията и бежанците е изпратила писмено искане да ФСТЗ в Берлин, да съобщава за намеренията за пътуванията на лицата „имащи право на убежище“ до страните, от които те са избягали. Немските журналисти не са написали, единствено възможният извод за създалата се ситуация – Меркел и сие са мълчали, защото са знаели, че разпространяването на истината ще допринесе за разкриването на истинския характер на миграцията за Европа и в частност – и за Германия. Човек може да се запита, дали премълчаната истина в този случай, не е по-лоша или поне равна на откровената лъжа и заблуждаване на европйците от страна на „Мути Меркел“. Наситина – „майчино“ оношение от нейна страна.
На въпрос на Welt am Sonntag, МВР на Германия е отговорило, че пътуването на „търсещи убежище“ (Ха-ха!) до страните, където те са били „преследвани“, можело да доведе до индивидуалното разглеждане на техните случаи и – в последствие, до отнемането на статута им на закриляни лиц. „В случай на пътуване за отдих, това може да бъде индикация, че бежанецът не се страхува от преследване“, е казал гооворител на министерството. (Интересно, дали в немското МВР не очакват, че такива „бежанци“, спокойно ще заявят, че им се е наложило да пътуват с риск заживота им – за погребение, заболяване на близки или други подобни „уважителни причини“?! А може би, те сами ще им подскажат такива отговори – за да бъдат политически коректни и толерантни?)
Впрочем, управляващите явно са крили истината дори и от собствените си депутати. Помолен от Welt am Sonntag за коментар, депутатът от партията на Мрекел и председател на Комитета по вътрешните работи на Бундестага Армин Шустер е заявил, че е „немисливо, такива хора да отговарят на изискванията за (предоставяне на) убежище. Човек просто няма думи, ако това е истина“.
Е, като се казва, все пак можем да кажем „Благодарим Ви фрау Меркел!“, нали?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас