НОВИНИ

Сръбските власти са задържали гражданка на Холандия по подозрения в терористична дейност в Белград.

Според съобщение на RTL (позоваващо се на местни медии) жената е задържана в петък в центъра на сръбската столица Белград, тя е на 26 години.

Предполага се, че родената в югоизточната част на страната Ремона Серпентици е член на действаща на територията на организация, действаща на територията на Холадния и Белгия. Тя е заподозраня, че е изпълнявала организаторски функции в структурата.
Според съобщението на радиото и на сръбски медии, на нейното име издадена червена бюлетина (за задържане) на Интерпол.
Представител на холандската прокуратура е потвърдил пред местни медии задържането й, а според коментарите на властите тя се е готвела да отиде в Сирия. Холандските власти са поискали екстрадирането й, според съобщение на вестник „De Standaard“.
Сръбски медии съобщават, че заподозряната е бременна в 5-я месец. Според съобщения в сръбските медии тя се е помохамеданчила, а холанските медии съобщават, че съпругът й, който има двойно гражданство – холандско и турско – също е бил арестуван, но по-късно е бил пуснат, защото за него няма искане за задържане.

Някои сръбски медии съобщават, че тя е била „разкрита“ по време на рутинна проверка и може да се е криела в Сърбия от 6 месеца. 
Съобщението за ареста идна непосредствено след два други инцидента – нападението над полицаи с мачете от мъж крещящ „Аллаху Акбар“ и ареста на „мигрант“ заподозрян в нападение над местен жител.

Сръбски полицаи нападнати с мачете и крясъци Алалаху Акбар
В събота полицията съобщи, че е арестувала 35-гдишен „мигрант“, които е изправен пред обвинения в опит за убийство за нанасяне на животозастрашаващи наранявания на 27-годишен местен жител. Нападението е станало в Сид (близо до границата с Хърватия) и според някои информации първоначално между двамата е имало сбиване (детайлите не са ясни).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас