НОВИНИ

Министърът на външните работи на Италия, Паоло Джентилони заяви, че италиански войски ще охраняват италианската военна болница, която ще бъде изпратена в Либия по искане на подкрепяното от ООН правителство в Триполи.

На въпрос, дали 200 парашутисти ще бъдат изпратени за охрана на болницата – каквито съобщения има в някои италиански медии – Джентилони е отговорил, че „това са технически аспекти“, съобщава АНСА. По думите му „тези технически аспекти“ ще бъдат обяснени днес от министъра на отбраната, Роберта Пиноти на Парламента.
По думите на Джентилони, те – като правителство – са отговорили на искането на правителството в Триполи за изпращане на военна болница, която „очевидно ще има защита“.
Според съобщение на Агенция „Ройтерс“, позоваващо се на източник от правителството в Триполи общата численост на италианските лекари, сестри и войници ще бъде 300. Болницата ще бъде близо до летище Мисрата с около 100 лекари и сестри и – около 200 войници.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас