НОВИНИ

Настаняването на 20 000 мигранти от Сирия ще струва на Великобритания около 2 млрд евро, се казва в разпространен наскоро доклад на Националната одиторска служба.

В доклада се съобщава, че толкова ще струва на данъкоплатците заселването на Острова на „заявените“ от бившия премиер Дейвид Камерън контингент от 20 000 мигранти до 2020 г.
Въпреки това, от НОС подчертават, стойността на програмата е реално неопределена и ще зависи до голяма степен от „характеристиките на тези, които влизат в страната“. Досега във Великобритания са приети 2 659 сирийци, като за тях са похарчени около 494 млн евро, но правителството вече е принудено да преразгледа разходите и тази сума ще бъде увеличена.
Но това не са всички разходи, защото някои се покриват от общините. Така напр., на тях ще им бъдат необходими поне 5 000 домове и около 10 000 човека персонал за грижи за децата и за училищата. При това, тези цифри са валидни, ако влезлите в страната сирийски мигранти са около 10 000.
Освен всичко друго, докладът се отнася единствено за сирийските бежанци във Великобритания, като в него не са отразени разходите за мигрантите от други страни, а също и за т.нар. „непридружавани деца – бежанци“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас