НОВИНИ

Съдът на столицата на австрийския лендер Долна Австрия, Сейнт Пьолтен призна за виновни четирима младежи, обвинени в поддръжка на „Ислямска Държава“.

Въпреки това, присъдите на тримата руснаци (живеещи в Австрия) и на косовар са – както често се получава през последните месецзи – по-скоро символични и смехотворни, нищо че са свързани с терористична органзация.
Двама от обвиняемите са получили по 6 месеца УСЛОВНО, а другите са били „наказани“ с 3 г. ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК, съобщава „Der Standard“.
Според тезата на обвинението, всички те са поддържали връзки/комуникации с друг екстремист, който през 2014 г. е заплашвал да взриви западната гара на Виена и по-късно два пъти е бил осъждан от съда на Сейнт Пьолтен.
На мобилните телефони на обвинените са били намерени снимки и видеозаписи, показващи изстъпленията на ислямистите, а един от тях – НАКАЗАН с изпитателен срок – след терористичната атака в Париж е бил публикувал на страницата си във Фейсбук съобщение „Аллаху Акбар“ – което от съда е прието като подкрепа на терористична дейност.
Австрийските медии отбелязват, че и четиримата са се отървали с „минимално възможните“ наказания предвидени в наказателния кодекс. Смята се, че преди те не са били известни на полицията и не са били съдени.


По информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас