НОВИНИ

Кандидатът за президент на Австрия, Норбърт Хофер иска една по-широка Виешеградска група в Централна Европа, която би имала по-силен глас вътре в ЕС.

След среща с президента на Чехия, Милош Земан, Хофер е заявил, че би искал, в групата – в която са Чехия, Унгария, Полша и Словакия – да се включи и Австрия.
„Норбърт Хофер представи своя проект за „Един Съюз в Съюза““, съобщи говорителят на Земан, Джири Овчачек, цитиран от „Локал“.
Земан и Хофер, също така са обсъждали т. нар. „миграционна криза“ по отношение на която никой от тях не крие критиките си. Вишеградската група също не „посреща с овации“ неконтролирания поток хора, идващи в Европа по поканата на германския канцлер Меркел и желанието на Берлин – и на Брюксел - да пренастанява задължително тези лица в другите държави.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас