НОВИНИ

Във вторник е бил първият ден от (поредния) процес срещу алжирец, който незаконно пребивава в Австрия.

Случаят е разглеждан от регионалния съд в Линц, който вече веднъж (през април) е съдил алжиреца за изнасилване.
Лицето, чиято самоличност не се съобщава, вече неколкократно е било намирано за виновно по различни простъпки, както в Австрия, така и във Франция, но изглежда, че за него европейските съдилища „са нищо“.
На въпрос на обвинението, защо е дошъл в Австрия, алжирецът най-невъзмутимо е заявил: „Аз дойдох в Австрия, за да ч***м жени, тук“.
Алжирецът, който е в предварителният арест е обвинен в изнасилване и фалшификация – явно, той се е представял с множество различни алжирски самоличности.
Свидетел на престъплението му е разказал, че докато е бил на спирка към него се е е приближила „жена – цялата в кръв“.
„Лицето й не се виждаше (от кръв). Тя ми каза: бях изнасилена“, цитира свидетеля студент, австрийския „Wochenblick“.
По думите му, жертвата веднага е разпознала насилника. След като съдията е прочела свидетелските показания, тя е попитала алжиреца, дали има нещо да добави след като свидетелските показания, показанията на жертвата и ДНК експертизата са силно срещу него.
Използвайки преводач (за когото плащат австрийските данъкоплатци), той е казал: "Никога не съм виждал тази жена през живота си". След този отговор, съдията се е опитала да го провокира и тогава е последвал друг отговор: "Кълна се в Аллах, че не съм изнасилвал тази жена+.
Жертвата, която е силно травматизирана е присъствала на процеса. Освен изнасилването, тя е била и жестоко пребита – след насилието е преминала 9 различни медицински процедури, преминава психотерапевтично лечение и остро медикаментозно лечение.
„За капак“ на всичко изслушването е било отложено. Колко „изненадващо“ – поради необходимостта да се проучи менталното здраве на обвиняемия. Ако се докаже – което предвид подобни ситуации от последните месеци е доста вероятно – че той има „психически проблеми“, явно пак ще има символично наказание.
Ако бъде признат за виновен – при стандартни обстоятелства – алжирецът, който НЕЗАКОННО се намира в Европа може да бъде осъден за изнасилване на до 10 г. затвор и до 20 г. за нанасяне на тежки телесни повреди.
Алжирецът не само е осъждан неколкократно, той е и със наложена забрана за пътуване и отказано искане за предоставяне на убежище – той, обаче не може да бъде депортиран, защото между ЕС и Алжир няма подобно споразумение. Е, това обаче съвсем не е „извинение“ закоравели престъпници да се разхождат необезпокоявано из улиците на европейските градове.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас