НОВИНИ

Видео запис с екзекуция, идвършена от джихадистите на „Ислямска Държава“ (ИД) бе разпространен по време на мюсюлманския празник „Ейд ал-Адха“ (Курбан Байрам) и е озаглавен „Създаването на илюзия“.

 

15 09 2016 Dhaka ISIS

Според информациите закланите хора – предполага се, че са цивилни обвинени в шпионаж - са от района на Дейр ел-Зор (в Сирия), а заколването им е такова, каквото се практикува по отношение на овцете колени във връзка с празника.
В някои арабски медии, записът беше определен като „шокиращо насилие“.

Когато, обаче европейски граждани, активисти и защитници на животните определят заколването – по подобен начин – на животни като „шокиращо насилие“, обвиненията в „расизъм“, „ислямофобия“ и „ксенофобия“ са почти светкавични.

Толкова много кръв... Показно пролята - на улицата, почти едновременно. Празник. Толкова много кръв, че завалелият дъжд превръща улиците (напр. на Дака) в кървави реки...

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас