НОВИНИ

Десетки полицаи са били принудени да се намесят за да спрат сблъсъците между мигранти и местни жители в град Бауцен, Германия (между Дрезден и границата с Полша).

Около 80 германци и около 20 мигранти са се атакували един друг през нощта на сряда срещу четвъртък, съобщи говорителят на местната полиция Томас Кнауп, информираха световните медии.
Но истината е „малко по-различна“ – според шефа на местната полиция Уве Килц.
По думите му, „десните“ (естествено!) са се били „разбрали“ чрез Фейсбук, да се съберат, което са и направили, като видимо са били пияни. Те са били предимно млади хора, като е имало и много жени. Те са се събрали в центъра на градчето, където са дошли и около 20 мигранти от т.нар. „непридружавани деца“.
Напрежението очевидно е ескалирало, след като се е разбрало, че мигранти са ранили в района на пазара местен жител с бутилка (очевидно – счупена) в гърба и врата.
„Децата“ са започнали да хвърлят бутилки и камъни по „десните“, които крещели лозунги срещу тях. В крайна сметка се е стигнало до сблъсъци, което е наложило спешно дошлите полицаи да предприемат мерки да разделят двете групи. В отговор, „децата – бежанци“ започнали да хвърлят бутилки, камъни и тояги по полицаите. Полицаите (над 100 човека) използвали палки и сълзотворен газ.
В крайна сметка, полицаите успели да изтласкат мигрантите в центъра им за настаняване. Те са били следвани от „десните“, които продължавали да крещят лозунги – от видеото е ясно, че „десните“ са викали „Ние сме народът“, което според централните медии са „националистически лозунги“…


На „децата-бежанци“ сега ще бъде наложен вечерен час и забрана за употреба на алкохол. Интересно, какви са тези „деца“, които кръстосват нощем улиците, употребяват алкохол и нападат полицаи с камъни, бутилки и тояги…
По-късно, някои от „десните“ възпрепятствали (като хвърляли камъни) линейка, която пътувала към центъра за настаняване на мигрантите за да окаже помощ на 18 годишен мароканец, получил незначителни порязвания. Наложило се, тя да бъде ескортирана от полицията.
Целият случай е продължил около 90 минути. Власистите все още „не знаят“, кой е започнал боя.
Реално, това не е първият сблъсък между местните (винаги описвани от медиите като „десни“ и „крайно десни“) и мигрантите, като броят им е нараснал през последните две седмици. Последният по-голям инцидент е бил в събота.
Жителите на Баунтцен не са настроени добре към настаняването на мигранти в тяхното градче. През февруари, „някой“ запали неизползван хотел в града, който бе предвиден за център за настаняване на мигранти, а местните се събраха пред горящата сграда и се радваха…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас