НОВИНИ

Колкото и парадоксално да звучи на фона на твърденията, че „бягаме от насилието и войната“ и за това трябва да ни се даде статут на „бежанци“, фактите са повече от красноречиви.

За първите два дни на празника Ейд ал-Адха (Курбан Байрям) около 156 000 ТУРИСТИ са посетили три провинции само в региона на иракски Кюрдистан, като се очаква технияj брой да се увеличи до края на тази седмица.
Говорителя на борда по туризъм, Надир Роусти коментира, че значителна част от туристите тази година са от ЙОРДАНИЯ, ТУРЦИЯ и други страни от ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ (които не приемат „бежанци“). Въпреки това, основната част ТУРИСТИ са от централни и южни иракски провинции.
Роусти подчертава, че тази година Кюрдистанското регионално правителство е осигурило всякаква възможна подкрепа за улесняване влизането на ТУРИСТИ и престоя им в региона, съобщава „Бас Нюз“.
Според съобщението, уникалната природа и климата на Кюрдистанския регион – спрямо този в други райони на Ирак – го правят предпочитана ваканционна дестинация за иракчаните, които се опитват да избягат от горещините и кризата в сферата на сигурността в родните им градове в централен и южен Ирак.
Ситуацията с иракския туризъм съвсем не е изолирано явление. Докато Европа е заливана от т. нар. „сирийски бжанци“ из интернет започна да се разпространява ТУРИСТИЧЕСКО видео клипче за ЖЕЛАЕЩИ ДА ПОСЕТЯТ СИРИЯ.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас