НОВИНИ

Източник от иракската провинция Ниневия е съобщил, че „Ислямска Държава“ (ИД) е разположила елитно подразделение на входовете на град Мосул, тъй като се притеснява от вътрешен колапс.

„ИД разположи „Сивия Батальон“ – една елитна формация по сигурността – основана от ал-Багдади на основните входове на Мосул, за да наблюдава процесите на инспектиране на автомобили и хора“, коментира той, цитиран от „Иракски Новини“.
По думите му, това което е известно е че „Ислямската полиция“ е била натоварена със задълженията по ръковоството на КПП в Мосул и сега тези задължения са преминали в ръцете на „сивите джихадисти“.
Според източника – пожелал анонимност – разполагането на „Сивия Батальон“ идва от наличието на „сериозни притеснения за появата на вътрешен колапс в редовете на ИД“, която все още контролира Мосул.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас